Овочева паста з болгарського перцю та баклажанів

Готуємо пасту з двох основних інгредієнтів – баклажанів та солодких болгарських перців. Вона підійде для намазування на бутерброд та як соус до м'ясних страв.

Ця чудова овочева паста складається з двох основних інгредієнтів — баклажанів і солодких болгарських перців. До них потрібно додати трішки спецій, часнику, оливкової олії та кунжуту, докласти трохи зусиль, і найсмачніша закуска готова. Вона підійде для намазування на бутерброд та як соус до м'ясних страв.

Інгредієнти

  • Баклажан: 2 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 3 шт.
  • Кунжут: 30 г
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка
  • Оцет бальзамічний: 1 чайна ложка
  • Кмин: 5 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль за смаком

Приготування

Готуємо інгредієнти зі списку.

Баклажани і перці вимити, витерти насухо і зробити кілька проколів гострою паличкою або зубочисткою.

Розмістити овочі на деку і відправити в духовку. При температурі 180 градусів запікати перці 25 хв, баклажани – 35 хв.

На сухій сковороді підсмажити зерно кунжуту до золотистості.

У кавомолці подрібнити кунжут і дрібку кмину.

Спечені овочі остудити, видалити плодоніжки та зняти шкірку. Перці, наскільки можна, ретельно очистити від насіння. І це, мабуть, найважча частина приготування страви.

Помістити в чашу блендера овочі, часник, який попередньо потрібно порізати, кунжут та оливкову олію. Додати сіль до смаку.

До готової овочевої маси додати бальзамічний оцет, орієнтуючись на свій смак.

Пасту викласти в суху баночку чи соусник і використовуватиме намазування на лаваш, хліб чи грінки.

Дуже добре паста підходить як соус до м'яса. А можна покласти її на кружечки відвареної або запеченої картоплі та подати як гарнір.

Овочева паста з болгарського перцю та баклажанів – відмінна закусочна страва. В міру гостре, апетитне та легке у приготуванні, воно порадує вас своїм смаком та ароматом. Смачного!