Якщо вам подобаються пікантні закуски, обов'язково візьміть на озброєння цей рецепт з помідорів. Пропоную вам зробити помідори в медовому маринаді швидкого приготування, які виходять дуже смачними та соковитими. Таку мариновану страву можна до столу подати як закуску під міцні напої на свято. Або використовувати помідори як гарнір до страв з риби, курки, м'яса.
Інгредієнти
- Помідори: 5-6 шт.
- Олія оливкова: 50 мл
- Мед: 1 ст. ложка
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Часник: 2 зубчики
- Сіль морська: 1 ч. ложка
- Перець чилі: за смаком
Приготування
Для маринування помідорів беремо інгредієнти за списком. Рекомендую використовувати великі м'ясисті помідори для рецепту. Добре промиваємо їх під проточною водою. Очищаємо часникові часточки.
Помідори нарізаємо у формі невеликих часточок. Видаляємо місце, де росла плодоніжка. Нарізку з помідорів складаємо у відповідну ємність.
Для приготування маринаду беремо невелику миску. Вливаємо в неї оливкову олію, додаємо оцет та мед.
До складу вводимо часник, пропущений через прес. Додаємо пару каблучок (або до смаку) гострого перчика чилі без насіння. Всипаємо морську сіль.
Склад маринаду ретельно перемішуємо.
Маринад із пікантною ноткою, який ми зробили, виливаємо до помідорної нарізки. Перемішуємо. Ємність накриваємо кришкою та прибираємо на полицю холодильника. Маринуємо протягом 1 години.
Помідори промаринувалися та вийшли дуже смачними.
Приємного всім перекушування та веселого застілля!