Якщо потрібно швидко і смачно зварити суп до обіду, виручить тушонка. Пропоную зварити гречаний суп з тушонкою, який виходить наваристим та апетитним. Рецепт гречаного супу простий, впорається з приготуванням будь-яка господиня. Страва урізноманітнить ваш щоденний раціон. Тушонку вибирайте якісну. Підійде продукт із будь-якого м'яса (я готувала з тушонкою зі свинини).
Інгредієнти
- Крупа гречана: 40 г
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Картопля: 1-2 шт.
- Тушонка: 250 г
- Вода: 1,2 л
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: за бажанням
Приготування
Щоб приготувати гречаний суп, візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Очищаємо моркву, цибулю, картоплю. Промиваємо зелень.
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Картоплю нарізаємо невеликими брусками. Викладаємо картоплю в киплячу воду.
Гречану крупу ретельно промиваємо холодною водою. Чисту гречку додаємо в каструлю слідом за картоплею. Варимо інгредієнти разом 15 хвилин.
Морквину для супу натираємо, а цибулю шаткуємо маленькими шматочками.
На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо на сковороду спочатку цибулю, обсмажуємо пару хвилин. Потім додаємо натерту морквину і продовжуємо пасерувати овочі разом ще 3-4 хвилини.
Овочі зі сковороди перекладаємо у каструлю. Додаємо тушонку, попередньо розім'явши шматочки вилкою. Продовжуємо варити суп ще протягом 10 хвилин.
Приготування гречаного супу з тушонкою добігло кінця. Пробуємо суп, на смак його солимо і перчимо. Додаємо нарубану зелень. Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу постояти 5 хвилин.
Ситний та смачний суп розливаємо в тарілки та подаємо на стіл. Пригощайтеся, приємного апетиту!