Гречаний суп з тушонкою

Якщо потрібно швидко і смачно зварити суп до обіду, виручить тушонка. Пропоную зварити гречаний суп з тушонкою, який виходить наваристим та апетитним.

Якщо потрібно швидко і смачно зварити суп до обіду, виручить тушонка. Пропоную зварити гречаний суп з тушонкою, який виходить наваристим та апетитним. Рецепт гречаного супу простий, впорається з приготуванням будь-яка господиня. Страва урізноманітнить ваш щоденний раціон. Тушонку вибирайте якісну. Підійде продукт із будь-якого м'яса (я готувала з тушонкою зі свинини).

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 40 г
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Картопля: 1-2 шт.
  • Тушонка: 250 г
  • Вода: 1,2 л
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: за бажанням

Приготування

Щоб приготувати гречаний суп, візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Очищаємо моркву, цибулю, картоплю. Промиваємо зелень.

У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Картоплю нарізаємо невеликими брусками. Викладаємо картоплю в киплячу воду.

Гречану крупу ретельно промиваємо холодною водою. Чисту гречку додаємо в каструлю слідом за картоплею. Варимо інгредієнти разом 15 хвилин.

Морквину для супу натираємо, а цибулю шаткуємо маленькими шматочками.

На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо на сковороду спочатку цибулю, обсмажуємо пару хвилин. Потім додаємо натерту морквину і продовжуємо пасерувати овочі разом ще 3-4 хвилини.

Овочі зі сковороди перекладаємо у каструлю. Додаємо тушонку, попередньо розім'явши шматочки вилкою. Продовжуємо варити суп ще протягом 10 хвилин.

Приготування гречаного супу з тушонкою добігло кінця. Пробуємо суп, на смак його солимо і перчимо. Додаємо нарубану зелень. Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу постояти 5 хвилин.

Ситний та смачний суп розливаємо в тарілки та подаємо на стіл. Пригощайтеся, приємного апетиту!