Курячий суп з домашньою локшиною

Курячий суп із домашньою локшиною – це класика. Густий, смачний, наваристий, він любимо багатьма. У запропонованому рецепті замість цибулі використовується цибуля-шалот. Він більш ніжного смаку, без властивої цибулі гіркоти. Якщо ж у вас шалота немає, то, звичайно, можна замінити його цибулею-ріпкою.

Курячий суп із домашньою локшиною – це класика. Густий, смачний, наваристий, він любимо багатьма. У запропонованому рецепті замість цибулі використовується цибуля-шалот. Він більш ніжного смаку, без властивої цибулі гіркоти. Якщо ж у вас шалота немає, то, звичайно, можна замінити його цибулею-ріпкою.

Інгредієнти

  • Цибуля-шалот: 1 шт. (або цибуля ріпчаста)
  • Морква: 1 шт.
  • М'ясо куряче: 800 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 150-200 г
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Сіль за смаком

Приготування

Домашня яєчна локшина робиться всього з трьох компонентів – борошна, яйця та солі. Іноді додається небагато, буквально одна-дві столові ложки холодної води. У просіяне борошно додається щіпка солі, розбивається яйце і замішується досить круте тісто.

Його потрібно залишити для дозрівання, накривши чистою бавовняною серветкою або харчовою плівкою.

Потім тісто дуже тонко розкочується. Чим тонше вдасться розкотити пласт, тим смачнішим і красивішим буде локшина.

Пласт тіста складається у кілька разів і нарізається тонкими смужками. Локшину потрібно залишити трохи підсохнути.

Поки локшина підсихає, саме час зайнятися куркою. Її потрібно вимити, посікти великими шматками, залити холодною водою і поставити варитися на середній вогонь.

Коли закипатиме, зняти піну. Варити потрібно саме на середньому або навіть на слабкому вогні, не допускаючи сильного вирування, тільки тоді вийде бульйон прозорим і смачним. У процесі варіння потрібно посолити суп на смак.","position":6,"name":""

Цибулину-шалот нарізати дрібним кубиком, моркву тонкими брусочками або натерти на тертці.

На невеликій кількості рослинної олії підрум'янити цибулю та морквину.

Коли куряче м'ясо практично зварилося, до нього додається цибульно-морквяна засмажка та суп вариться п'ять хвилин.

Потім у каструлю опускається локшина і суп вариться до її готовності. Це не триватиме багато часу, локшина вариться швидко. І що тонше вона нарізана, то швидше. Для аромату суп можна додати лавровий лист.

Готовий суп з локшиною подається із зеленою цибулею або петрушкою. Він виходить дуже густий, ароматний, з прозорим золотистим бульйоном і ніжною, смачною локшиною.