Картопляний гарнір є однією з найпопулярніших страв. Приготувати гарнір з картоплі можна по-різному відварити, згасити, посмажити. Я пропоную запекти картоплю в духовці з пряними спеціями та часником. Більше відомо таку страву як картопля по-сільськи або по-селянськи. Виходить картопля по-селянськи з часником у духовці з приємною рум'яною скоринкою, м'якою, смачною. Вона чудово доповнить страви із м'яса, риби, овочів. Так, і просто з різносолами така картопля чудова.
Інгредієнти
- Картопля: 700 г
- Часник сушений: 1 ч. ложка
- Карі: 0,5 ч. ложки
- Кріп: 1 ч. ложка (сушений)
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Щоб запекти в духовці картоплю по-селянськи, підготуємо потрібні інгредієнти.
Під проточною водою ретельно промиваємо картоплю. Очищати його не потрібно. Нарізаємо картоплю великими скибочками.
До нарізки з картопля всипаємо сіль, чорний мелений перець. Додаємо сушений часник, зелень. Всипаємо паприку, карі.
Відразу вливаємо до картоплі олію.
Добре перемішуємо картоплю зі спеціями та олією.
Деко застилаємо фольгою або пергаментним папером. Викладаємо картопляні часточки.
Завантажуємо лист з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо ножем (картопля має бути м'якою).
Картопля по-селянськи вийшла смачною та апетитною. Всім ситного перекушування!