Шашлик у чайному маринаді в духовці

Приготувати смачний шашлик легко у духовці. Для маринаду скористаємося чайною заваркою. Такий шашлик у чайному маринаді в духовці виходить апетитним та соковитим.

Приготувати смачний шашлик зі свинини легко у духовці. Для маринаду скористаємося чайною заваркою. Такий шашлик у чайному маринаді в духовці виходить апетитним, соковитим та м'яким. До столу запропонувати м'ясне частування на шпажках можна з маринованою цибулею або овочевим салатом. Ось подробиці реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Свинина: 500-600 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1-2 шт.
  • Чай чорний: 25 г (заварювання)
  • Аджика: 0,5 ч. ложки (суха)
  • Сіль за смаком
  • Вода (окріп): 350 мл

Приготування

Підготуємо для домашнього шашлику у духовці інгредієнти за списком. Промиваємо м'ясо, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю. Кип'ятимо воду.

У відповідну ємність всипаємо чайну заварку. Заливаємо окропом. Наполягаємо чай і повністю остуджуємо.

Свинину для маринування нарізаємо невеликими шматочками (приблизно 2,5 см). Нарізку перекладаємо в миску та посипаємо сухим аджиком. Ретельно перемішуємо шматочки зі спецією.

Цибулю нарізаємо кільцями. Перемішуємо свинячі шматочки з цибульною нарізкою.

Охолодженим чайним маринадом заливаємо шматочки свинини.

На м'ясні шматочки ставимо гніть. Маринуємо свинину у прохолодному місці 6 годин.

Коли до закінчення маринування залишиться 30 хвилин, посипаємо м'ясо сіллю і перемішуємо. Продовжуємо маринувати далі. Також потрібно відразу замочити у холодній воді дерев'яні шпажки для шашликів.

М'ясні шматочки нанизуємо на шпажки по черзі з цибульними кільцями. Поміщаємо шпажки із заготівлею шашлику на форму для запікання.

Запікаємо шашлик у чайному маринаді при 200 градусах 35 хвилин. Один раз шпажки потрібно перевернути.

Смачний шашлик зі свинини на шпажках у духовці готовий. Смачного!