Якщо вам подобаються картопляні страви, то приготуйте з цього коренеплоду апетитну страву, яка запікається в духовці разом із сиром. Картоплю, приготовлену за цим рецептом, можна подавати як самостійну закуску або розташувати її по сусідству з м'ясними, рибними або грибними стравами як гарнір. Апетитна картопля, запечена в духовці з сиром, обов'язково знайде своїх шанувальників.
Інгредієнти
- Картопля: 5-7 штук
- Сир твердий: 50-90 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Суміш прованських трав: 0,5 ч. ложки
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Підготуємо для запікання картоплі потрібні інгредієнти. Картоплю очищаємо, ополіскуємо.
Підготовлену картоплю для запікання нарізаємо великими скибочками.
Картопляну заготівлю поливаємо олією в потрібній кількості.
Картоплю приправляємо на свій смак сіллю. Кидаємо прованські трави. Додаємо мелені спеції. Я використовувала чорний перець, куркуму та паприку.
Картопляну нарізку ретельно перемішуємо. Розподіляємо картопля на деку або у формі для запікання.
Температурне нагрівання духовки виставляємо на 180 або 190 градусів. Завантажуємо лист з картоплею в духовку на 45 хвилин.
Подрібнюємо теркий сир. Запечену картоплю посипаємо сирною стружкою і знову повертаємо в піч на 3 хвилини.
Смачна запечена картопля з сиром готова до подачі. Усім приємного перекушування!