Мультиварка – відмінна кухонна техніка, яка допомагає господаркам готувати смачні страви без зайвого кулінарного клопоту. Якщо вам подобаються страви з курки, то скористайтеся цим рецептом, щоб запекти її в мультиварці. Апетитна запечена курка в мультиварці цілком виходить соковитою, з рум'яною скоринкою і дуже смачною. Спочатку замаринуємо тушку птаха в пікантному соусі, а потім відправимо в мультиварку. Запечену курочку подати до столу можна з рисом, картоплею чи овочевим салатом.
Інгредієнти
- Курка: 1 шт. (1500 г)
- Часник: 5 зубчиків
- Соус соєвий: 50 мл
- Майонез: 2 ст. ложки
- Гірчиця: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Олія вершкове: 30 г
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Перед маринуванням курячу тушку промити під проточною водою та обсушити паперовим рушником.
Зробимо для курочки маринад. У невелику миску кладемо майонез, доповнюємо його соєвим соусом, гірчицею та олією.
Часникові часточки дрібно натираємо або пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у миску. Засипаємо спеції та сіль. Можна взяти готову приправу для курячих страв або використовувати суміш із чорного перцю, куркуми, паприки.
Вміст миски енергійно перемішуємо, щоб отримати однорідний маринад.
З усіх боків змащуємо курячу тушку приготованим маринадом. У такому положенні залишаємо курку маринуватися протягом години. Можна збільшити процес маринування, це піде лише на користь курці.
У знімну чашу мультиварки кладемо шматочок вершкового масла. Поміщаємо в чашу замариновану курячу тушку.
Встановлюємо на мультиварці програму випічка. Запікаємо курку по півгодини з кожного боку.
Курка, запечена цілком у мультиварці, готова до дегустації. Вона вийшла досить соковитою та апетитною. Подаємо курку до столу, приємного апетиту!