Лещ цілком у фользі в духовці

Пропоную вам покроковий рецепт ляща повністю у фользі в духовці. Риба виходить соковитою і ароматною, а з приготуванням впорається навіть господиня-початківець.

Приготувати свіжого ляща смачно та апетитно можна у духовці з використанням фольги. Рибу натріть спочатку маринадом, потім запакуємо у фольгу і відправимо запікатися в духовку. Ліщ виходить соковитим та ароматним. Цей покроковий рецепт ляща цілком у фользі в духовці допоможе вам впоратися з кулінарним завданням легко та просто.

Інгредієнти

  • Ліщ: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Візьмемо для рецепту вказані продукти. Лящ у мене невеликий (350 г).

Чистимо луску, видаляємо нутрощі біля ляща. Голову залишаємо, а ось хвіст та плавці краще зрізати.

Приготуємо для риби маринад. З половинки лимона вичавлюємо сік, виливаємо його в миску. Додаємо олію та столовий оцет. Часникові зубчики пропускаємо через прес, також підсипаємо до інгредієнтів сіль. Ретельно склад маринаду перемішуємо.

Тушку ляща добре натираємо з усіх боків приготованим маринадом. Усередині також натираємо маринадом.

Відрізаємо потрібний шматок фольги і укладаємо на нього замаринованого ляща.

Скріплюємо кінці фольги так, щоб лящ був повністю у ній.

Ляща у фользі викладаємо на лист і завантажуємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо у два етапи: 20 хвилин у фользі та 10 хвилин, розгорнувши її.

Смачний лящ, запечений у фользі, готовий подаємо його на стіл. Смачного!