Приготувати свіжого ляща смачно та апетитно можна у духовці з використанням фольги. Рибу натріть спочатку маринадом, потім запакуємо у фольгу і відправимо запікатися в духовку. Ліщ виходить соковитим та ароматним. Цей покроковий рецепт ляща цілком у фользі в духовці допоможе вам впоратися з кулінарним завданням легко та просто.
Інгредієнти
- Ліщ: 1 шт.
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Лимон: 0,5 шт.
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Часник: 2 зубчики
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Візьмемо для рецепту вказані продукти. Лящ у мене невеликий (350 г).
Чистимо луску, видаляємо нутрощі біля ляща. Голову залишаємо, а ось хвіст та плавці краще зрізати.
Приготуємо для риби маринад. З половинки лимона вичавлюємо сік, виливаємо його в миску. Додаємо олію та столовий оцет. Часникові зубчики пропускаємо через прес, також підсипаємо до інгредієнтів сіль. Ретельно склад маринаду перемішуємо.
Тушку ляща добре натираємо з усіх боків приготованим маринадом. Усередині також натираємо маринадом.
Відрізаємо потрібний шматок фольги і укладаємо на нього замаринованого ляща.
Скріплюємо кінці фольги так, щоб лящ був повністю у ній.
Ляща у фользі викладаємо на лист і завантажуємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо у два етапи: 20 хвилин у фользі та 10 хвилин, розгорнувши її.
Смачний лящ, запечений у фользі, готовий подаємо його на стіл. Смачного!