Пельмені з мясо-картопляною начинкою

Для любителів домашніх пельменів я підготувала покроковий рецепт пельменів з м'ясо-картопляною начинкою. Це чудовий варіант для сімейної трапези.

Для любителів домашніх пельменів я підготувала покроковий рецепт їхнього приготування з начинкою з м'яса та картоплі. Як м'ясний інгредієнт візьмемо фарш (магазинний або приготовлений самостійно). Фарш доповнимо подрібненою картоплею і цибулею. Такі пельмені з м'ясо-картопляною начинкою – чудовий варіант для сімейної трапези.

Інгредієнти

  • Тісто пельменне: 500 г
  • Фарш м'ясний: 300 г
  • Картопля: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо за списком продукти для ліплення домашніх пельменів. Тісто у нас вже готове, я замісила його заздалегідь, використовуючи рецепт «Тісто для пельменів з оцтом та олією». Картоплю та цибулю очищаємо та обполіскуємо прохолодною водою.

Приготування начинки почнемо з подрібнення картоплі. Використовуючи тертку із середніми осередками, картопля натираємо. Картопляну масу, що вийшла, ретельно віджимаємо. Заготівлю перекладаємо у робочу миску.

Доповнюємо подрібнену картоплю нарізкою з цибулі та м'ясним фаршем.

За смаком приправляємо склад начинки сіллю та чорним меленим перцем. Добре перемішуємо інгредієнти. Начинку для пельменів підготовлено.

Тісто ділимо на три-чотири шматки. Кожну частину тесту розгортаємо в тонкий 1,5-2 мм пласт. Використовуючи склянку або кільце сервіровки невеликого діаметру, робимо круглі заготовки для пельменів.

На заготовках розміщуємо приблизно на чайній ложці начинки. Скріплюємо краї заготовок, ховаючи начинку всередині. З'єднуємо кінці або залишаємо так. Подібним чином ліпимо усі пельмені.

Домашні пельмені можна відразу відварити, або заморозити їх «про запас».

М'ясо-картопляні пельмені подаємо на стіл разом із улюбленим соусом. Мені подобаються такі пельмішки зі сметаною. Всім смачного перекушування!