Маринад для шашлику зі свинини на кефірі із зеленню

Замаринувати шашлик можна по-різному. Багато хто воліє для маринаду використовувати кефір. Ось рецепт маринаду для шашлику зі свинини на кефірі із зеленню.

Замаринувати шашлик можна по-різному. Багато хто воліє для маринаду використовувати кефір. Ось покроковий рецепт маринаду для шашлику зі свинини на кефірі із зеленню, завдяки якому м'ясні шматочки виходять соковитими, рум'яними та смачними. Секрет вдалого шашлику, замаринованого на кефірі – це використання у складі пряних спецій та зелені.

Інгредієнти

  • Кефір: 350 мл
  • Часник: 2 зубчики
  • Петрушка: 4 гілочки (свіжа)
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Хмелі-сунелі: 1 ч. ложка
  • Суміш прованських трав: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для маринаду візьмемо потрібні продукти. У готовому маринаді можна замочити кілограм свинини для шашликів.

Маринувати шашлик зі свинини краще в ємності, яка не окислюється. Я скористалася скляною мискою. Отже, вливаємо в ємність кефір. На смак додаємо сіль, чорний мелений перець. Всипаємо цукровий пісок. Інгредієнти одразу перемішуємо.

Далі до кефіру додаємо приправу хмелі-сунелі, кидаємо прованські сушені трави.

Далі до складу майбутнього маринаду вводимо часник. Зубчики часнику краще пропустити через спеціальний прес чи дрібно натерти.

Гілочки петрушки, попередньо промивши і обсушивши, дрібно рубаємо. Зелену нарізку переправляємо у загальну масу.

Між собою інгредієнти маринаду добре перемішуємо. Свинину для шашлику нарізаємо порційними шматочками та завантажуємо в маринад.

Маринувати шашлик зі свинини у приготовленому складі на основі кефіру слід близько 2-3 годин. Готувати шашлик можна у духовці, на мангалі чи сковороді. Смачного!