Стейк зі свинини на кістки у духовці у фользі

Любителям смачних та ситних м'ясних страв пропоную запекти стейк зі свинини на кістки у духовці у фользі. М'ясна страва виходить соковитою та апетитною.

Любителям смачних та ситних м'ясних страв пропоную запекти у духовці стейк зі свинини на кістки. М'ясна страва виходить соковитою та апетитною. Для запікання нам знадобиться фольга. Подати запечений стейк зі свинини на кістки в духовці у фользі можна з улюбленим соусом, а також з гарніром. До речі, розгляньте цей варіант приготування стейку на кістки та для святкових посиденьок.

Інгредієнти

  • Свинина (з кісткою): 1 шт. (приблизно 250 г) стейк
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Аджика: 0,5 ч. ложки (суха)
  • Горіх мускатний: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: 0, 25 ч. ложки

Приготування

Підготуємо вказані інгредієнти.

Стейк на кістки промиваємо під проточною водою, обтираємо паперовим рушником. Перекладаємо на обробну поверхню стейк і з кожного боку трохи відбиваємо молоточком або спеціальним пристосуванням.

У невелику миску насипаємо сіль, чорний мелений перець, суху аджику та мелений мускатний горіх. Спеції перемішуємо.

Очищаємо цибулю і нарізаємо її у формі кілець або напівкілець. Розміщуємо нарізку цибулі в центрі фольги.

Стейк на кістки обтираємо з усіх боків приготованим складом із спецій. Кладемо стейк на цибульну подушку.

Зверху стейк на кістки збризкуємо олією.

Скріплюємо краї фольги. Стейк у фользі відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Дістаємо стейк з духовки і обережно, щоб не обпектися, розгортаємо фольгу. Стейк знову повертаємо до духовки, щоб продовжити запікати при цій же температурі ще 10 хвилин.

Соковитий стейк зі свинини, запечений у фользі, подаємо одразу до столу. Смачного!