Маринована горбуша у гірчичному соусі

Малосольна горбуша – чудова закуска. Смачна маринована горбуша в гірчичному соусі разом із цибулею готується просто, а виходить просто дивовижною.

Малосольна горбуша – чудова закуска. Але якщо шматочки горбуші замаринувати в пікантному соусі гірчичному, то вийде чудовий рибний делікатес, який можна включити і в святкове меню. Смачна маринована горбуша в гірчичному соусі разом із цибулею готується просто, а виходить просто дивовижною! Скибочку замаринованої горбуші краще запропонувати на шматочку хліба або разом із відвареною картоплею.

Інгредієнти

  • Філе горбуші: 500 г (малосольне)
  • Цибуля ріпчаста: 1-2 шт.
  • Гірчиця: 3 ч. ложки
  • Насіння гірчиці: 1 ст. ложка
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 150 мл

Приготування

Підготуємо для маринування червоної риби потрібні інгредієнти. Для замочування насіння гірчиці закип'ятіть воду. Очищаємо цибулю.

У невелику піалу всипаємо насіння гірчиці. Заливаємо насіння гірчиці окропом і залишаємо так на 2 хвилини. Потім воду з насіння зливаємо.

У миску кладемо столову гірчицю. Додаємо до неї насіння гірчиці. Всипаємо цукор, трохи солі і чорний мелений перець. До інгредієнтів вливаємо лимонний сік.

Спеції в мисці заливаємо олією. Інгредієнти добре перемішуємо між собою. Соус для маринування горбуші готовий.

Подрібнюємо цибулю у формі напівкілець.

Філе малосольного горбуша нарізаємо невеликими шматочками.

На дно банки вливаємо пару столових ложок гірчичного соусу. Викладаємо шаром шматочки горбуші, зверху розміщуємо нарізку із цибулі. Поливаємо шари соусом. У такий спосіб заповнюємо всю банку. Верхній шар – цибульний. Залишки соусу виливаємо у банку.

Маринувати горбушу з цибулею в гірчичному соусі потрібно в холодильнику на добу. Смачна горбуша готова, приємного апетиту!