Листковий салат з копченою куркою та буряком

У святкове меню пропоную включити листковий салат із копченою куркою та буряком. На вигляд страва виходить дуже апетитною, а за смаком — чудовою.

У святкове меню пропоную включити листковий салат із копченою куркою та буряком, у якому досить вдало поєднуються продукти. Інгредієнти для нього використовуються звичайні. На вигляд страва виходить дуже апетитною, а за смаком — чудовою.

Заздалегідь для рецепту відварюємо курячі яйця, буряки та картопля.

Інгредієнти

  • Куряча грудка копчена: 100 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Сир твердий: 80 г
  • Буряк: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Горіх грецький (ядра): для прикраси

Приготування

Підготуємо потрібні інгредієнти для листкового салату з копченою куркою. Від шкірки очищаємо буряк і картопля, яйця – від шкаралупи, цибуля – від лушпиння.

Теркою подрібнюємо відварену картоплю і формуємо перший шар. Картопляний ряд солимо і перчимо. Покриваємо майонезом.

Рубаємо дрібними шматочками цибулю і кладемо заготовку на картопля.

Нарізаємо дрібними шматочками копчену курятину. Викладаємо новий шар салату та змащуємо його майонезом.

Натираємо яйця та поміщаємо заготовку на курячий шар, знову змащуємо майонезом.

Подрібнюємо сир твердих сортів теркою. Сирну стружку розташовуємо наступним шаром. Закриваємо сирний шар майонезом.

Також теркою подрібнюємо буряк, викладаємо останній шар салату та покриваємо його майонезом.

За своїм бажанням прикрашаємо салат нарізаними горіхами або гілочками свіжої зелені. Залишаємо салат у холодильнику, щоб він просочився, а потім пропонуємо гостям.

Смачного всім перекушування та чудового свята!