Пампушки з часником та зеленню в духовці

Пропоную вам спекти пампушки з часником та зеленню в духовці та пригостити домочадців. Запропонувати пампушки можна і до будь-якої першої страви.

Пампушки є круглі булочки, які за традицією подають до борщу. Запропонувати пампушки можна і до будь-якої першої страви. Завдяки пікантному соусу на основі часнику та зелені пампушки виходять ароматними та смачними. Пропоную вам спекти пампушки з часником та зеленню в духовці та пригостити домочадців.

Інгредієнти для тесту

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Вода тепла: 150 мл
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Жовток яєчний: 1 шт.

Інгредієнти для соусу

  • Часник: 2-3 зубчики
  • Сіль: щіпка
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка
  • Вода кип'ячена: 1 ст. ложка
  • Кріп (свіжий): 1 гілочка
  • Петрушка: 1 гілочка

Приготування

Щоб спекти в духовці пампушки з часником та зеленню, підготуємо необхідні інгредієнти. Воду для тесту прогріваємо до 38 °.

У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно. До неї всипаємо цукор, сіль та швидкодіючі сухі дріжджі. Сипучі інгредієнти перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.

У центр борошняної суміші вливаємо олію і теплу прокип'ячену воду.

Спочатку інгредієнти перемішуємо в мисці, а потім переносимо процес на стіл. Дріжджове тісто для пампушок має бути м'яким, не потрібно забивати його мукою. Збираємо тісто в грудку, повертаємо в миску, яку накриваємо тканинним рушником. На 1:00 прибираємо тісто для підйому в тепле місце без протягів.

Тісто, що піднялося, обминаємо і ділимо на 9 шматочків, з яких формуємо круглі булочки. Булочки укладаємо на лист і накриваємо рушником. Для вистоювання тіста залишаємо булочки в такому положенні на 20 хвилин.

Жовток збиваємо вилкою і змащуємо поверхню заготовок.

Завантажуємо лист з пампушками в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.

Поки дбають пампушки, зробимо часниковий соус. Подрібнюємо часник за допомогою пресу. Промиті гілочки зелені дрібно шаткуємо. У невеликій мисці з'єднуємо часник, зелень, столову ложку води, олію та дрібку солі. Часниковий соус для пампушок готовий.

Пампушки випеклися, змащуємо поверхню часниковим соусом.

Домашні пампушки з часником і зеленню вийшли м'якими, смачними, запашними, кличте всіх до столу. Смачного!