Домашній батон у духовці із дріжджового тіста

Хлібобулочні вироби ми включаємо у свій раціон щодня. Ось покроковий рецепт домашнього батона в духовці з дріжджового тіста, який не є складним.

Хлібобулочні вироби ми включаємо у свій раціон щодня. Найчастіше хліб, батони, булочки ми купуємо в магазині, адже можна спекти їх самостійно в домашніх умовах із звичайних продуктів. Ось покроковий рецепт домашнього батона в духовці з дріжджового тіста, який не є складним. Батон виходить смачним та м'яким. З ним можна робити бутерброди, подавати із супами, іншими стравами чи салатами. Готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 350 г
  • Вода тепла: 220 г
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 5 г
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 30 мл

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані продукти, відміряємо їх у потрібній кількості. Кип'ячену воду доводимо до температури 38-39 градусів.

У глибоку робочу миску пропускаємо через дрібне сито борошно. Всипаємо до борошна цукровий пісок та сіль, додаємо швидкодіючі сухі дріжджі. Сипучі компоненти між собою добре перемішуємо ложкою, утворюючи в центрі борошна лійку.

У борошняну суміш вливаємо порцію олії та теплу воду.

Інгредієнти спочатку перемішуємо ложкою в мисці, збираючи в борошняну грудку. Потім процес замісу переносимо на робочу поверхню столу, присипану мукою. Місимо дріжджове тісто для батона 6-8 хвилин. Тісто має бути м'яким, не прилипати до долоні.

Тісто дріжджове перекладаємо в миску, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, в якому немає протягів. Буквально за годину тісто помітно збільшиться у своєму обсязі.

Тісто, що піднялося, обминаємо. Стіл присипаємо мукою|борошном| і розкочуємо в овальний пласт.

Пласт згортаємо у формі рулету.

Рулет, що вийшов, згортаємо равликом.

Равлик знову розкочуємо на столі в овальний шар. Пласт згортаємо рулетом, формуючи батон.

Заготовку батона зверху посипаємо трохи борошном. Гострим ножем робимо на поверхні неглибокі надрізи. Батон накриваємо рушником і залишаємо так у теплі на 30 хвилин для вистоювання тіста.

Деко з батоном відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо батон у духовці 35 хвилин.

М'який, ніжний домашній батон у духовці з дріжджового тіста остуджуємо та із задоволенням пригощаємося. Усім приємного перекушування!