Печериці в духовці цілком із соєвим соусом

Для любителів грибних страв пропоную зробити смачні печериці в духовці цілком із соєвим соусом. Така страва — чудова закуска для урочистостей!

Для любителів грибних страв пропоную зробити в духовці печериці. Запікати гриби будемо цілком, попередньо замаринувавши їх. Для маринаду потрібні соєвий соус, майонез, вершкове масло та спеції. Смачні печериці в духовці цілком із соєвим соусом – чудова закуска з грибів для святкового торжества!

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 400 г
  • Олія вершкове: 30 г
  • Соус соєвий: 4 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Часник: 3 зубчики
  • Сіль: 2 щіпки
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту продукти за списком. Печериці вибирайте невеликого розміру. Очищаємо часникові зубчики.

Перед тим, як розпочати маринування грибів, їх потрібно очистити від забруднень, обполоснути та обсушити. Підготовлені печериці перекладаємо в миску.

До печериць викладаємо порцію свого улюбленого майонезу. Вливаємо класичний соєвий соус та попередньо розтоплене вершкове масло.

Для маринаду нам знадобиться часник. Зубчики слід подрібнити спеціальним пресом чи натерти. Інгредієнти трошки солимо і присмачуємо меленими спеціями. Я використовувала універсальну приправу, у складі якої суміш мелених перчиків, ароматних трав та овочів.

Печериці акуратно перемішуємо з інгредієнтами. Кожен гриб має бути покритий маринадом. Залишаємо в такому положенні маринуватися печериці протягом 30 хвилин.

Форму для запікання застеляємо фольгою. Поміщаємо в неї замариновані печериці капелюшками вниз. Поливаємо гриби залишками маринаду.

Завантажуємо форму з грибами у розігріту до 190 градусів духовку на 25 або 30 хвилин. Помітно, що гриби зменшилися у розмірі за час запікання.

Соковиті апетитні печериці, запечені в духовці повністю разом із соєвим соусом, подаємо на стіл. Гриби хороші і в охололому вигляді, і в теплому. Приємного всім перекушування!