Сметанний соус із зеленню

Багато інших страв та випічку подають разом із соусами. Ось покроковий рецепт сметанного соусу із зеленню, яким також можна замінити звичайний майонез.

Багато інших страв та випічки рекомендують подавати разом із соусами. Наприклад, драники найкраще запропонувати зі сметанним соусом, що підкреслює і розкриває смак картопляних оладок. Ось покроковий рецепт сметанного соусу із зеленню, яким також можна супроводити подачу салатів або замінити ним звичайний майонез. Зробити сметанний соус не складе труднощів, адже в його складі звичайні продукти.

Інгредієнти

  • Сметана (20%): 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 50 г
  • Огірок солоний: 50 г
  • Гірчиця зернова: 25 г
  • Кріп (свіжий): 3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти для сметанного соусу. Гілочки кропу обполіскуємо холодною водою, струшуємо із зелені зайву вологу.

Для приготування соусу візьмемо невелику ємність. Перекладаємо в тару заявлену кількість сметани.

Цибулю очищаємо від лушпиння. Подрібнюємо цибулю за допомогою терки з дрібними осередками. Цибулеву масу, що вийшла, разом з соком перекладаємо в сметану.

Аналогічним способом подрібнюємо наступний інгредієнт — солоний огірок.

До складу майбутнього соусу вводимо гірчицю в зернах.

Кріп перекладаємо на обробну дошку, дрібно рубаємо. Зелену нарізку переправляємо до решти інгредієнтів.

Компоненти соусу на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перцем. За бажанням можна додати потовчену часточку часнику. Перемішуємо інгредієнти.

Соус із сметани із зеленню та солоним огірком готовий. Дегустуємо, приємного апетиту!