Каша з перлової крупи – смачна страва для повсякденного раціону і дорослих, і дітей. Приготування страв із перловки вимагає підготовчої обробки крупи, а саме її потрібно на кілька годин замочити в холодній воді. Перловка чудово поєднується з багатьма продуктами, у тому числі – з грибами та овочами. Давайте зробимо перлову кашу з печерицями, морквою, цибулею та солодким болгарським перцем. Щоб приготування було в задоволення і без особливих кулінарних труднощів, зваримо кашу в мультиварці. Апетитна перловка з грибами та овочами в мультиварці – чудова каша до ситного перекушування!
Інгредієнти
- Крупа перлова: 1 ст.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Печериці свіжі: 200 г
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: 2 ст.
Приготування
Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком. Очищаємо цибулю, моркву, солодкий перець. Ополіскуємо овочі разом із помідором, обсушуємо. Позбавляємося забруднень на грибах. Печериці промиваємо.
Перлову крупу попередньо витримуємо в холодній воді хоча б 3-4 години. Я волію взагалі замочити перловку з ночі.
Подрібнюємо за допомогою терки моркву. Цибулю нарізаємо шматочками.
На черзі – солодкий перчик. Його нарізаємо у формі соломки. А ось помідор подрібнюємо кубиком.
Печериці для перлового блюда нарізаємо у формі невеликих тонких скибочок.
У знімну чашу мультиварки наливаємо олію. Викладаємо заготівлю з овочів та грибів. Встановлюємо програму смаження. Готуємо без кришки 10 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти.
Поміщаємо у чашу мультиварки промиту перлову крупу.
Заливаємо інгредієнти водою у потрібній кількості, за смаком присмачуємо сіллю та меленими спеціями.
Відключаємо програму «смаження», замінивши її програмою «гасіння». Фіксуємо кришку. Томимо перлову кашу з грибами та овочами 40 хвилин.
Смачна каша з перлової крупи з грибами та овочами приготовлена. Смачного!