Гречана каша з грибами на сковороді

Давайте приготуємо смачну кашу з гречки разом із печерицями. Така гречана каша з грибами на сковороді підійде для пісного меню.

Гречка – досить популярний корисний продукт харчування, тому і страви з неї виходять апетитними, ситними та смачними. Використовується гречка і в других стравах, і в супах, і приготування котлет або запіканок. Гречка чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, наприклад, з грибами. Давайте приготуємо смачну кашу з гречки разом із печерицями. Така гречана каша з грибами на сковороді підійде для пісного меню.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Вода кип'ячена: 2,5 ст.

Приготування

Для приготування каші візьмемо потрібні інгредієнти. Цибулину очищаємо від лушпиння, свіжі печериці разом із ніжками обполіскуємо від забруднень та піску під проточною водою.

На помірне нагрівання плити ставимо сковорідку, вливаємо олію. Поки продукт прогрівається, нашаткуємо шматочками цибулю. Заготовку відправляємо для пасерування на сковороду.

Свіжі гриби разом із ніжками подрібнюємо скибочками. Нарізку з печериць викладаємо до цибулі.

Цибуля разом з грибами томимо в олії, періодично перемішуючи протягом 5-7 хвилин.

За цей час оглянемо гречку, а потім ретельно промиємо під холодною водою. Після зливу вода має бути абсолютно чистою.

Підготовлену гречану крупу завантажуємо на сковороду до грибів та цибулі.

Вміст на сковороді приправляємо за смаком сіллю та меленими спеціями. Вливаємо кип'ячену воду. Якщо ви хочете, щоб ваша каша була розсипчастою, то зменшіть кількість води.

Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо гречану кашу з грибами приблизно 20 хвилин.

Каша з гречаної крупи разом із грибами приготувалася. Частуйтесь на здоров'я!