Якщо у вас є мультиварка, скористайтеся цією кухонною помічницею для приготування смачного плову з м'ясом. Я для приготування використовувала свинину, а рис обрала пропарений. Щоб плов зі свининою в мультиварці вийшов смачним, не забудьте про приправу для блюда. Я взяла вже готову суміш спецій для плову, але можна зібрати її самостійно, включивши до складу куркуму, лавровий лист, коріандр, сушений барбарис, зіру, мелений перець. Починаємо готувати.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г (м'якоть)
- Рис пропарений: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1 головка
- Вода: 450 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для приготування плову в мультиварці підготуємо потрібні продукти. М'ясо обполіскуємо під холодною водою, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю з морквою.
Моркву для плову подрібнюємо брусками. Цибулю нарізаємо кубиком. Включаємо програму «жарка», в чашу мультиварки вливаємо олію. Завантажуємо овочеву заготовку у чашу, обсмажуємо без кришки 5 хвилин.
Тим часом наріжемо м'ясо невеликими шматочками.
Викладаємо нарізку зі свинини до овочів. Продовжуємо разом обсмажувати ще 15 хвилин. Періодично склад перемішуємо.
Вміст у чаші мультиварки доповнюємо промитим рисом.
Інгредієнти на свій смак солимо, приправляємо чорним перчиком. Всипаємо спеції для плову.
Вміст акуратно заливаємо водою. У центр встромляємо голівку часнику.
Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо програму «плів», час приготування — 45 хвилин. Також можна готувати плов у режимі «гасіння» (залежить від марки техніки).
Смачний м'ясний плов у мультиварці готовий. Смачного!