Пельмені на заварному тісті

Сьогодні ми з вами готуватимемо пельмені на заварному тесті. Подати до столу їх можна з улюбленим соусом, вершковим маслом або сметаною.

Пельмені не потребують довгої реклами, адже цю страву люблять майже всі. Пропоную вам покроковий рецепт пельменів на заварному тісті з фаршем, які можна подати до столу з улюбленим соусом, вершковим маслом або зі сметаною.

Тісто, замішане за допомогою окропу, виходить еластичним, з ним легко і легко працювати. Ліпити домашні пельмені із заварного тіста – одне задоволення. Начинка – це будь-який м'ясний фарш, доповнений спеціями та подрібненою цибулею.

Для тесту

  • Борошно пшеничне: 3 ст.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Вода (окріп): 1 ст.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Готуємо продукти за списком. Очищаємо цибулину, заздалегідь розморожуємо фарш, якщо це потреба.

У робочу миску просіюємо борошно. Доповнюємо борошно яйцем, сіллю та олією.

До інгредієнтів поступово починаємо вливати окріп. Гарячу воду відразу втручаємо в борошно.

Інгредієнти перемішуємо, збираючи в грудку. Продовжуємо заміс тесту на робочій поверхні столу. Готове тісто накриваємо рушником і прибираємо набік.

У миску перекладаємо розморожений м'ясний фарш. Подрібнюємо шматочками цибулю. Нарізку приєднуємо до фаршу. Інгредієнти солимо і присмачуємо меленими спеціями до смаку.

Ретельно компоненти начинки перемішуємо між собою.

Тісто, поділивши на 3-4 шматки, розкочуємо в тонкі пласти. За допомогою кулінарного кільця або звичайної склянки вирізаємо круглі заготовки. На кожну заготівлю поміщаємо порцію фаршу.

Скріплюємо краї заготовок. За бажанням можна з'єднати кінці, щоб вийшли ось такі пельмені-вушка.

Далі пельмені можна відварити в киплячій підсоленій воді або відправити їх для заморозки в холодильник.

Пельмені подаємо до столу гарячими, частуйте!