Пропоную до святкового гуляння зробити смачний салат «за мотивами» популярної страви — «Оселедці під шубою». Рибний інгредієнт для салату ми замінимо на чорнослив. Така заміна дозволить скуштувати салат із новим смаком. Листковий салат «Чорнослив під шубою» готується просто і легко, а виходить дуже соковитим та апетитним.
Інгредієнти
- Чорнослив: 150 г (без кісточок)
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Майонез: 60 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком. Заздалегідь відварюємо для салату картопля, морква, буряки (у присоленій воді), яйця. Коренеплоди остудити, очищати. Чорнослив на 5 хвилин|мінути| залити водою, добре промити, обсушити. Збирати салат можна на спільній страві, в креманках або за допомогою кільця сервіровки.
Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками та змащуємо майонезом.
Картоплю подрібнюємо за допомогою терки. Викладаємо наступний шар і теж просочуємо його майонезом.
Аналогічно чинимо і з морквиною. Натираємо її, формуємо шар та змащуємо соусом.
На черзі – відварені яйця. Очищаємо їх, натираємо та поміщаємо наступним шаром. Трохи солимо і перчимо. Покриваємо майонезом.
З інгредієнтів залишився тільки варений буряк. Натираємо буряки. Укладаємо завершальний шар та змащуємо його майонезом.
Шарам даємо час для просочення, потім вже тільки листковий салат «Чорнослив під шубою» пропонуємо до столу. Всім смачного перекушування!