Салат «Мімоза» з крабовими паличками

Апетитний салат «Мімоза» з крабовими паличками виходить із цікавим, новим та незвичним смаком. У приготуванні він простий, за традицією, викладається шарами.

Кожна господиня хоч раз готувала до святкових посиденьок популярний салат Мімоза. Як правило, у цій салатній страві використовуються рибні консерви. Але я пропоную вам змінити склад салату, замінивши рибу крабовими паличками. Апетитний салат мімоза з крабовими паличками виходить із цікавим, новим та незвичним смаком. У приготуванні він простий, за традицією, викладається шарами.

Мій покроковий рецепт салату мімоза з крабовими паличками – це чудовий спосіб урізноманітнити свій раціон: і повсякденний, і святковий.

Інгредієнти

  • Крабові палички: 70 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Огірок свіжий: 0,5 шт.
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Для рецепту беремо потрібні продукти. Морквину, картопля заздалегідь відварити або запекти в духовці. Вкруто зварити яйце. Крабові палички повинні бути в охолодженому стані, не заморожені. Цибулю очистити від лушпиння, зі свіжого огірочка зрізати шкірку.

Оформлятимемо салат за допомогою кулінарного кільця. Виставляємо форму на плоску тарілку. Відварену моркву натираємо. Стружку з моркви викладаємо першим шаром, який трохи присолюємо. Цей і всі наступні шари салату потрібно буде змащувати невеликою кількістю майонезу.

Яйце розділяємо на складові: білок та жовток. На цьому етапі знадобиться білок, натираємо його середньою стружкою.

Свіжий огірок подрібнюємо кубиками. Розподіляємо нарізку за білковим шаром.

На обробній поверхні крабові палички нарізаємо невеликими кубиками. Огірковий шар закриваємо заготовкою з крабових паличок.

Цибулю кришимо шматочками, викладаємо його наступним шаром.

Теркою подрібнюємо картоплю. Поміщаємо картопляну заготівлю наступним рядом.

За традицією завершуємо формування салату мімозу подрібненим теркою жовтком.

Салат мімоза шарами з крабовими паличками приготовлений, але подавати до столу його рекомендується за годину. Салатна закуска повинна настоятися в холодильнику для кращого просочення шарів. Приємного для всіх апетиту!