Листковий салат з ковбасою, сиром та горошком

Апетитний листковий салат з ковбасою, сиром і горошком – чудовий варіант урізноманітнити меню для святкових посиденьок. Доречний він буде і на буденному столі.

З простих та доступних інгредієнтів пропоную зробити смачний, досить ситний та яскравий салат. Салат буде листковим, для його складання можна використовувати порційні креманки або форму сервіровки. Смаковий тон салату задає напівкопчена ковбаса, але її можна замінити шинкою або іншим сортом продукту. Апетитний листковий салат з ковбасою, сиром і горошком – чудовий варіант урізноманітнити меню для святкових посиденьок. Доречний він буде і на буденному столі.

Інгредієнти

  • Ковбаса: 100 г (напівкопчена)
  • Сир твердий: 80 г
  • Горошок зелений консервований: 100 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля зелена: 15 г
  • Майонез: 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Відварюємо для салату курячі яйця (10-15 хвилин після закипання). Промиваємо пір'я зеленої цибулі.

Ковбасу нарізаємо дрібним кубиком. Формуємо перший шар салату. Змащуємо ковбасу майонезом, утрамбовуючи шар.

Очищаємо курячі яйця. Нарізаємо їх дрібними шматочками. Розподіляємо нарізку на ковбасному шарі. Перчимо і солимо до смаку, просочуємо майонезом.

Наступний шар – консервований горошок. Попередньо відкидаємо горошок на сито, щоб злити сік. Шар із горошку покриваємо майонезом.

Натираємо твердий сир улюбленого ґатунку. Укладаємо сирну стружку шаром, змащуємо майонезом.

Завершуємо складання листкового салату кільцями зеленої цибулі. Змащувати цей шар не потрібно.

Перш ніж подати цей салат до столу, його потрібно витримати в холодильнику від 30 до 50 хвилин, щоб шари достатньо просочилися. Потім вже зняти кільце сервіровки (якщо користувалися ним).

Смачний салат з ковбасою, горошком та сиром готовий. Приємного для всіх апетиту!