Салат з буряка та чорної редьки

Любителям овочевих корисних салатів пропоную до реалізації рецепт із чорною редькою. Виходить салат з буряка та чорної редьки смачним та поживним.

Любителям овочевих корисних салатів пропоную до реалізації рецепт із чорною редькою. Цей коренеплід доповнимо свіжою білокачанною капустою, морквою та буряком. Всі інгредієнти будемо використовувати у сирому вигляді, тому важливо, щоб вони були соковитими. Виходить салат з буряка та чорної редьки смачним та поживним. Страва підійде для пісного меню.

Інгредієнти

  • Буряк: 200 г
  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Морква: 1 шт.
  • Редька чорна: 250 г
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити салат із чорної редьки та буряка, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо моркву, буряк та редьку. Ополіскуємо під холодною водою коренеплоди. З капусти видаляємо верхні листи, зрізаємо качан. Для подрібнення інгредієнтів я використовувала шатківницю для овочів по-корейськи. Підійде і звичайна терка з великими осередками.

Подрібнення інгредієнтів почнемо із чорної редьки. Натираємо редьку і відразу солимо до смаку. Перемішуємо заготовку з редьки та залишаємо на 15 хвилин. Потім редьку віджимаємо, сік зливаємо. Такий спосіб підготовки чорної редьки позбавить салат гіркоти.

Свіжу білокачанну капусту шаткуємо тонкими смужками.

Соковиту моркву подрібнюємо за допомогою спеціальної терки.

Так само чинимо і з буряком, натираємо його.

Усі подрібнені інгредієнти салату з'єднуємо у мисці. За смаком перчимо (сіль ми додали в редьку), поливаємо олією.

Перемішуємо овочевий салат, можна одразу подавати його до столу.

Усім приємною та корисною трапези!