Пропоную вам реалізувати покроковий рецепт салату з оселедцем та морквою, який подобається мені своєю простотою готування та надзвичайно пікантним смаком. Незважаючи на те, що в салатній страві всього три основні інгредієнти, він виходить ситним, обов'язково сподобається любителям закусок з риби. Апетитний салат з оселедцем з морквою впишеться в буденне меню та доповнить основні страви.
Інгредієнти
- Філе оселедця: 1 шт.
- Морква: 1 шт. (велика)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт. (Великий)
- Олія оливкова: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Беремо інгредієнти за вказаним продуктовим списком. Філе можна використовувати готове або просто очистити слабосолона оселедець належним чином. Готуємо морквину та цибулю. Для реалізації знадобиться сковорода та харчовий контейнер.
Філе слабосоленого оселедця нарізаємо для салату у формі кубиків-шматочків. Відразу поміщаємо заготовку в контейнер або відповідну скляну миску.
Очищену цибулю розрізаємо на дві половинки. Кожну цибульну половинку шаткуємо тонкими смужками (напівкільцями).
Для подрібнення моркви використовуємо терку з великими осередками.
Обсмажувати овочі для рибного салату окремо. Розігріваємо в сковороді олію (оливкову можна замінити соняшниковою). Завантажуємо нарізку із цибулі. Пасеруємо до м'якості та легкої «золотінки».
На тій же олії пасеруємо велику морквяну стружку. Томимо до м'якості.
Після сковороди і цибулю, і моркву поміщаємо в контейнер для рибної нарізки.
Інгредієнти на свій смак солимо, перчимо, скільки вважаєте за потрібне. Перемішуємо та відправляємо салат у контейнері на полицю холодильника, щоб він настоявся протягом 1,5-2 годин.
Приємного апетиту та смачного вам перекушування з рибним салатом!