Медово-соєвий соус до креветок

Креветки – улюблений багатьма морепродуктами, які можна приготувати різними кулінарними способами. Пропоную зробити смачний медово-соєвий соус до креветок.

Креветки – улюблений багатьма морепродуктами, які можна приготувати різними кулінарними способами. Креветки можна просто відварити, посмажити чи запекти. Розкрити смак креветок зазвичай допомагають соуси. Пропоную зробити для креветок смачну заправку на основі меду та соєвого соусу. Пікантний медово-соєвий соус до креветок готується легко із доступних інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Соус соєвий: 50 мл
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Мед: 2 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Крохмаль картопляний: 1 ст. ложка
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Імбир мелений: 0,5 ч. ложки
  • Вода: 50 мл

Приготування

За списком підготуємо інгредієнти для соусу. Якщо мед густий, його потрібно розтопити на водяній бані.

Мед перекладаємо у невелику ємність.

Мед доповнюємо соєвим соусом, олією та яблучним оцтом.

Крохмаль (я використовувала картопляний) розводимо холодною водою так, щоб не було грудочок. Суміш, що вийшла, переправляємо до інших інгредієнтів в ємність.

Додаємо далі до складу мелений імбир та сухий часник.

А тепер ретельно перемішуємо інгредієнти між собою за допомогою віночка чи міксера. У результаті має вийти однорідний за консистенцією соус.

Апетитний медово-соєвий соус подаємо разом із готовими креветками! Приємного всім перекушування!