Простий у приготуванні салат зі свининою та горошком гідний не тільки місця у буденному меню, їм можна урізноманітнити і святковий стіл! Склад салату – це мінімальний набір доступних інгредієнтів, що вдало поєднуються між собою.
Для реалізації рецепту наперед відваріть м'якоть свинини. Бульйон, що вийшов, підійде для варіння супів. Також відварити потрібно і картоплю. Ось кулінарні подробиці збирання смачного м'ясного салату.
Інгредієнти
- Свинина: 250 г (відварена)
- Картопля: 2 шт.
- Горошок консервований: 4 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Оцет 9%: 1 ч. ложка
- Майонез: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для салату візьмемо потрібні інгредієнти. Відварену картоплю та цибулину очистити.
Спочатку зробимо заготовку для салату із цибулі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Цибулеві шматочки завантажуємо в невелику скляну ємність. Воду (100 мл) змішуємо зі столовим оцтом. Маринадом, що вийшов, заливаємо цибулю і витримуємо протягом 10 хвилин нарізку.
Відварене м'ясо для салату подрібнюємо у формі невеликих шматочків-кубиків.
Пропорційними шматочками нарізаємо і відварену картоплю.
У салатник поміщаємо нарізку зі свинини, картоплі. Додаємо замариновану цибулю, яку обов'язково віджимаємо. Склад салату доповнюємо консервованим зеленим горошком, зцідивши з нього сік.
Присмачуємо компоненти салату сіллю за смаком, кидаємо трохи меленого перцю. Кладемо порцію майонезу. Перемішуємо інгредієнти м'ясного салату.
Салат готовий. Перед подачею його рекомендується охолодити у холодильнику. Пригощаємось!