Скумбрія в гірчичній заливці

Апетитна скумбрія у гірчичній заливці – чудова рибна закуска для святкового застілля. Засолена у такий спосіб скумбрія вийдуть дуже смачною, пікантною.

Засолити смачно свіжу скумбрію, пропоную з використанням сухої гірчиці. Для засолювання риби в гірчичному маринаді потрібно доба. Засолена у такий спосіб скумбрія вийдуть дуже смачною, пікантною. Апетитна скумбрія у гірчичній заливці – чудова рибна закуска для святкового застілля. До столу запропонувати скумбрію можна з маринованою цибулею, полив олією, або з відвареною картоплею.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 500 г (1 штука)
  • Вода: 500 мл
  • Сіль: 45 г
  • Цукор: 30 г
  • Гірчичний порошок: 25 г
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 2 шт.
  • Лист лавровий: 3 шт.

Приготування

Для засолювання скумбрії підготуємо вказані інгредієнти.

У невеликий ковшок або каструльку всипаємо цукровий пісок, сіль, сухий гірчичний порошок. Додаємо перці горошком, гвоздику. Кидаємо лаврові листи.

Склад маринаду заливаємо водою. Доводимо вміст до кипіння. Варимо маринад для засолювання скумбрії пару хвилин. Готовий маринад повністю остудити, іноді перемішуючи.

Свіжу скумбрію потрошимо. Зрізаємо голову, хвіст та плавці. Рибку обполіскуємо холодною водою.

Підготовлену скумбрію нарізаємо невеликими порційними шматочками. Перекладаємо рибні шматочки у контейнер.

Шматочки скумбрії заливаємо маринадом. Накриваємо контейнер кришкою та прибираємо в холодильник. Маринуємо скумбрію в гірчичній заливці добу.

Смачна скумбрія у гірчичній заливці готова. Подаємо рибку до столу.

Всім смачного перекушування!