Салат «Зимовий» із грибами

Для повсякденного меню або святкового столу пропоную зробити салат із печерицями. Готувати салат «Зимовий» з грибами дуже просто, а виходить він смачним та ситним.

Для повсякденного меню чи святкового столу пропоную зробити салат, у складі якого є печериці. На смак цей салат нагадує популярний Олів'є. Така схожість зумовлена тим, що в нашому зимовому салаті також є відварена картопля, морквина, яйця, солоні огірочки. Готувати салат «Зимовий» з грибами просто і легко, а виходить він апетитним та ситним.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 300 г
  • Картопля (варена): 150 г
  • Морква варена: 100 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Огірок солоний: 120 г (або маринований)
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати салат «Зимовий» із грибами, заздалегідь відваримо в шкірці картоплю, моркву, яйця. Інгредієнти після варіння остудимо у крижаній воді, а потім очистимо. Печериці ополіскуємо, видаляючи забруднення.

Чисті свіжі печериці нарізаємо у формі кубиків разом із ніжками. На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо на сковороду нарізку з грибів та обсмажуємо, періодично перемішуючи, 5 хвилин. Смажені печериці остудити.

Поки гриби остигають, наріжемо інші інгредієнти салату. Картоплю подрібнюємо невеликими кубиками.

Так само нарізаємо варену морквину.

Солоний або маринований огірок нарізаємо кубиками. Шматочками рубаємо курячі яйця.

До складу салату додаємо охолоджені смажені печериці.

Інгредієнти салату заправляємо майонезом. На свій смак солимо і перчимо.

Перемішуємо інгредієнти між собою. Салат охолоджуємо у холодильнику (хвилин 15), а потім подаємо до столу.

Всім смачного!