Закусочні помідори у банку

Сьогодні пропоную вам зробити закусочні помідори у банку. Такі помідори хороші і як самостійне блюдо, і як доповнення до м'ясних страв, наприклад, шашлику.

З помідорів можна приготувати найрізноманітніші закуски та салати. У поєднанні з червоною цибулею та в міру гострої заправки помідори виходять смачними та соковитими. Для рецепту я використала невелику скляну банку. Такі закусочні помідори в банку хороші і як самостійна страва, і як доповнення до м'ясних страв, наприклад, шашлику.

Інгредієнти

  • Помідори: 300 г (невеликі)
  • Часник: 3-4 зубчики
  • Цибуля червона: 0,5 шт.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Перець червоний: за смаком (мелений)
  • Базилік сушений: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб зробити закусочні помідори у банку, підготуємо вказані інгредієнти. Помідори добре промиваємо під проточною водою. Очищаємо цибулю та часникові зубки.

Помідори нарізаємо навпіл чи четвертинками.

Червону цибулю для закуски з помідорів подрібнюємо тонкими півкільцями. Часникові часточки рубаємо ножем дрібними кубиками.

У скляну чисту банку шарами викладаємо скибочки помідорів, нарізку із цибулі та часнику.

У невелику миску вливаємо олію. Я використовувала олію. Вливаємо в олію яблучний оцет. Перемішуємо.

В оцтово-олійний склад всипаємо сіль, цукор, червоний мелений перець та сушений базилік.

Знову добре перемішуємо інгредієнти. Заправка для закуски готова.

Приготованою пікантною заправкою заливаємо помідори у банку. Закриваємо банку і трохи струшуємо. Відправляємо закуску в холодильник на 2-3 години, потім можна дегустувати.

Всім смачного!