Тушкована картопля з салом у казані

Апетитна тушкована картопля з салом у казані – проста страва з доступних інгредієнтів для повсякденного меню. Таку страву можна запропонувати на обід.

Згасити смачно і ситно картоплю можна в казані із салом. Картопля і сало доповнимо в процесі приготування морквою та цибулею. Таку картопляну страву можна запропонувати до обіду, голодною з-за столу точно ніхто не піде. Апетитна тушкована картопля з салом у казані – проста страва з доступних інгредієнтів для повсякденного меню.

Інгредієнти

  • Сало: 150 г (свіже)
  • Картопля: 600 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Приправа для страв з картоплі: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно
  • Зелень свіжа: 3 гілочки

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти. Краще, якщо сало буде трохи підмороженим, то його легше нарізатиме. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Овочі ополіскуємо під проточною водою. Зелень промиваємо, струшуємо з гілочок зайву вологу.

З шматка сала зрізаємо шкірку. Нарізаємо свіже сало скибочками. Перекладаємо нарізку із сала в казан, обсмажуємо на сильному вогні так, щоб скибочки перетворилися на шкварки. У мене пішло близько 7 хвилин.

Моркву подрібнюємо соломкою. Цибулю нарізаємо у формі напівкілець. Овочеву нарізку переправляємо в казан до сала. Продовжуємо далі обсмажувати інгредієнти разом протягом 5 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.

Картоплю нарізаємо великими скибочками. Викладаємо картоплю у казан.

Вміст на смак солимо, перчимо. Додаємо томатну пасту та приправу для картоплі.

Картоплю з овочами та салом заливаємо кип'яченою водою так, щоб вода покрила інгредієнти не повністю. Склад страви перемішуємо.

Зменшуємо нагрівання плити. Котел закриваємо кришкою. Гасимо картоплю з салом та овочами приблизно 25-30 хвилин.

Коли тушкована картопля буде готова, посипаємо її дрібно нарубаною зеленню.

Картоплю з салом подаємо гарячою на стіл. Смачного!