Гречка з тушонкою

Мабуть, найпопулярніша страва з гречаної крупи – це каша. Я пропоную приготувати кашу з тушонкою. Виходить гречка з тушонкою в'язкою, ситною, смачною та апетитною.

Страви з гречки обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні, адже ця крупа є корисною та поживною. Мабуть, найпопулярніша страва з гречаної крупи – це каша. Зварити її можна по-різному. Я пропоную приготувати кашу з тушонкою. Виходить гречка з тушонкою в'язкою, ситною, дуже смачною та апетитною. Для приготування підійде глибока сковорода, каструля або казан.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 1 ст.
  • Тушонка: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Вода: 3 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зварити гречку з тушонкою, візьмемо за списком потрібні продукти. Тушонка може бути з яловичини, свинини, індички (на ваш смак). Очищаємо морквину із цибулею.

Цибулю нарізаємо маленькими шматочками, морквину крупно натираємо.

У казан наливаємо олію і прогріваємо її. Викладаємо подрібнені овочі, пасеруємо 5 хвилин. Періодично морквину із цибулею перемішуємо.

Викладаємо до моркви та цибулі тушонку.

М'ясні шматочки тушонки обсмажуємо з овочами 3-4 хвилини. Не забуваймо перемішувати.

Ретельно кілька разів промиваємо гречану крупу. Перекладаємо гречку в казан до тушонки та овочів.

Заливаємо склад страви кип'яченою водою. Якщо вам подобається розсипчаста каша, то кількість води зменшите.

Котел накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Після закипання варимо кашу з тушонкою 20 хвилин. За 3 хвилини до закінчення варіння кашу пробуємо на смак, солимо і перчимо.

Апетитна та смачна гречка з тушонкою готова. Усім приємного перекушування!