Вам подобається доповнювати страви, наприклад м'ясні, різними соусами? Тоді пропоную запастися апетитною аджикою, яка має помірно гострий смак. Моя пропозиція – це аджика з помідорами та яблуками з додаванням гострого перчика та часникових зубчиків. Простий покроковий рецепт аджики з помідорами та яблуками подужає навіть господиня, що дебютує у приготування заготовок на зиму, адже кулінарних складностей немає. Готуйте із задоволенням, поповнюючи свої цукерки на зиму.
Інгредієнти
- Яблуко: 150 г
- Помідори: 500 г
- Солодкий болгарський перець: 150 г
- Перець гострий: 2 шт.
- Часник: 30 г
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1,5 ч. ложки
Приготування
Готуємо інгредієнти. Для більшої кількості аджики збільште пропорційно продукти.
Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку. Для подрібнення плоди нарізаємо скибочками.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Фрукт нарізаємо часточками. У перців видаляємо коробочку з насінням та білі перегородки. Подрібнюємо перець шматочками.
Заготівлю з інгредієнтів перекладаємо у чашу подрібнювача. Доповнюємо нарізку очищеними часниковими зубками та гострим перчиком.
Овочі з яблуками доводимо до пюре. Я використовувала металеву насадку – ніж.
Пюре, що вийшло, завантажуємо в каструлю. Вливаємо до вмісту олію, підсипаємо цукровий пісок, кидаємо сіль.
Каструлю ставимо на вогонь. Варимо періодично помішуючи протягом 30 хвилин.
В міру гостру аджику розкладаємо у підготовлену тару (банки мають бути стерилізованими та сухими). Фіксуємо кришками. Заготівлю обгортаємо теплою ковдрою. Після того, як скло охолоне, банки переносимо для зберігання у прохолодне місце.
Приємної дегустації!