Якщо вам подобаються салати з вареного буряка, пропоную ще один кулінарний варіант приготування страви з цього коренеплоду. Варений заздалегідь буряк доповнюється солоним огірком, чорносливом та волоськими горіхами. Таке незвичайне поєднання в результаті дає можливість пригоститися апетитною стравою з пікантним смаком. Для заправки я використовувала майонез, але можна взяти сметану. Варений буряк з огірком, чорносливом і горіхами – ситний легкий перекус протягом дня.
Інгредієнти
- Буряк варений: 200 г
- Чорнослив: 30 г (без кісточок)
- Горіх грецький (ядра): 30 г
- Огірок солоний: 50 г
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб приготувати буряк з огірком, чорносливом та горіхами, візьмемо потрібні продукти. Буряка відварюємо в шкірці заздалегідь (приблизно 30-40 хвилин після закипання). Чорнослив без кісточок на 5 хвилин заливаємо окропом, потім промиваємо.
Почнемо подрібнення інгредієнтів для салату із буряків. Охолоджений буряк очищаємо, натираємо. Використовуємо тертку з великими осередками.
Солоний огірок нарізаємо у формі тонкої соломки. Нарізку з огірка перекладаємо до буряка.
Чорнослив нарізаємо смужками і додаємо до решти інгредієнтів салату.
Волоські горіхи рубаємо ножем, але не дуже дрібно.
До складу салату додаємо улюблений майонез. На смак солимо (пам'ятаємо, що огірок і так солоний).
Інгредієнти салату перемішуємо, салат готовий до подачі.
Пригощайтеся, приємного апетиту!