Запекти в духовці гарбуз можна не тільки із солодкими інгредієнтами (медом чи цукром), але й з овочами. Пропоную приготувати гарбуз разом із картоплею. Виходить дуже ситний гарнір, який доповнить основні страви м'яса, курки, риби. Апетитний гарбуз, запечений у духовці з картоплею, порадує вас своїм ароматом та насиченим смаком. Для рецепту вибирайте гарбуз солодких і соковитих сортів, тоді страва обов'язково знайде своїх шанувальників.
Інгредієнти
- Гарбуз: 300 г (очищена)
- Картопля: 400 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: за смаком
Приготування
Щоб запекти в духовці гарбуз із картоплею, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю та гарбуз. Спеції, що використовуються, можна урізноманітнити своїми улюбленими приправами.
Очищений гарбуз нарізаємо у формі невеликих шматочків (брусочків або кубиків).
Картоплю для запікання з гарбузом нарізаємо трохи більше.
Нарізку з гарбуза та картоплі поміщаємо в жароміцну форму для духовки.
Шматочки гарбуза та картоплі поливаємо олією. Я використала соняшникову олію, підійде і оливкова.
Інгредієнти на свій смак солимо, посипаємо меленими спеціями.
Форму із вмістом накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Після цього фольгу прибираємо і продовжуємо запікати гарбуз з картоплею ще 15 хвилин. Готовність овочів перевіряємо ножем. Гарбуз та картопля мають стати м'якими.
Запечений у духовці гарбуз з картоплею вийшов соковитим, смачним і ароматним. Всім смачного!