Маринована цибуля до шашлику

Маринована цибуля до шашлику чудово доповнить м'ясні шматочки. Така цибульна закуска виходить соковитою та смачною.

Для смачного та соковитого шашлику можна приготувати мариновану цибулю, яка чудово доповнить м'ясні шматочки, підсмажені на мангалі. Така цибульна закуска виходить соковитою та смачною. До речі, мариновану цибулю до шашлику можна використовувати і для подачі солоного оселедця, і як інгредієнт для овочевих салатів.

Для маринування цибулі можна використовувати скляну банку або (як у моєму рецепті) миску.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста: 3 шт.
  • Оцет 9%: 2-3 ст. ложки
  • Лист лавровий: 3 шт.
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1,5 ч. ложки
  • Вода: 200 мл
  • Перець запашний: 3 шт.
  • Перець чорний (горошком): 10 шт.
  • Гвоздика: 3 бутончики

Приготування

Для маринування цибулі беремо потрібні продукти.

Головки цибулі очищаємо від лушпиння. Якщо у вас дрібниці цибулини, то збільште їх кількість вдвічі.

Підготовлену цибулю перекладаємо на обробну дошку та гострим ножем нарізаємо у формі кілець або напівкілець.

Для подальших кулінарних дій відраховуємо горошини та інші спеції. Рекомендується запашний перець горошком трохи придавити качалкою.

У підготовлену тару завантажуємо шар цибулинних кілець. Кладемо частину спецій та лаврушку. Таким чином викладаємо всю заготівлю цибулі.

У каструльку засипаємо цукровий пісок та сіль. Заливаємо склянкою води. Доводимо до кипіння та вливаємо столовий оцет, перемішуємо. Маринадом покриваємо цибулю. Накриваємо кришкою.

Цибулеву нарізку маринуємо протягом 1,5 години. За цей час цибуля повністю повинна охолонути. Останній штрих у приготуванні маринованої цибулі – віджимання від зайвої вологи. Зручно завантажити цибулю у сито і притиснути руками.

Замаринована цибуля готова до дегустації. Приємного всім перекушування!