Більшість обивателів уявляють собі бутерброд як закуску із хліба, сиру та ковбаси. Але є безліч інших кулінарних варіантів приготування бутербродів. Наприклад, із грибами. Пропоную вам зробити гарячі бутерброди з грибами у духовці, які підійдуть для ситного перекушування. Основний інгредієнт бутербродів – свіжі печериці. Ми обсмажимо їх на сковороді разом із цибулею, потім доповнимо сиром і сформуємо закуску для запікання в духовці.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сир твердий: 50 г
- Батон (нарізний): 4 скибочки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За переліком підготуємо продукти для гарячих бутербродів. Я використовувала нарізний батон для основ бутербродів (дуже зручно). Очищаємо цибулю. Промиваємо гриби від забруднень, обсушуємо паперовими рушниками.
Цибулю подрібнюємо кубиком, а печериці – у формі невеликих шматочків. У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо нарізку з цибулі та печериць.
Вміст на сковороді солимо за смаком та перчимо. Гриби обсмажуємо разом із цибулею, періодично перемішуючи на середньому вогні. Волога, яка виділиться з печериць, має повністю випаруватися. На процес обсмажування інгредієнтів я пішов близько 7 хвилин.
Гриби з цибулею перекладаємо в миску, чекаємо, поки вони охолонуть. Сир натираємо. Сирну стружку перемішуємо з охолодженою заготовкою з печериць та цибулі.
Хлібні скибочки викладаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Зверху на кожну скибочку викладаємо приготовану начинку.
Завантажуємо бутерброди у розігріту до 200 градусів духовку буквально на 5-6 хвилин.
Смачні грибні бутерброди відразу подаємо до столу. Приємного всім перекушування!