Салат «Мімоза» з рибними консервами без картоплі

Пропоную приготувати салат Мімоза з рибними консервами без картоплі, який виходить дуже смачним та соковитим.

Салат із радянської кухні – Мімоза – і до сьогодні залишається популярним і затребуваним. Кожна господиня має свої кулінарні варіації збирання цього листкового салату. Пропоную приготувати салат Мімоза з рибними консервами без картоплі, який теж виходить дуже смачним та соковитим.

Наперед для рецепту відварюємо яйця (9-10 хвилин після закипання). Також відварити потрібно моркву (приблизно 30 хвилин після закипання). Відварені яйця та моркву остудити та очистити.

Інгредієнти

  • Риба консервована: 240 г (у мене натуральна сардина)
  • Морква: 1-2 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сік лимонний: 1,5 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: для прикраси салату

Приготування

Щоб приготувати салат мімоза з рибними консервами без картоплі, візьмемо потрібні продукти. Збирати салат можна в загальному підходящому блюді або порційно, використовуючи кільце сервіровки або креманки.

Очищаємо цибулю. Дрібно шаткуємо цибулю шматочками. Нарізку з|із| цибулі перекладаємо в невелику миску і поливаємо лимонним соком. Перемішуємо, маринуємо цибулю 5 хвилин.

Першим шаром нашої Мімози буде морквина. Варену морквину натираємо, викладаємо рівним шаром. Трохи солимо до смаку і покриваємо майонезом.

На морквяний шар поміщаємо замариновану в лимонному соку цибулю.

Рибні шматочки без олії з банки перекладаємо спочатку на тарілку. Розминаємо рибку вилкою. Потім формуємо рибний шар та змащуємо його майонезом.

Курячі яйця поділяємо на білки та жовтки. Поки жовтки відставляємо убік. Білки натираємо та розміщуємо новий шар. Шар із білків до смаку присолюємо і перчимо. Покриваємо шар майонезом.

За традицією завершуємо збирання салату Мімоза шаром із дрібно натертих жовтків.

Мімозу прибираємо на 30-40 хвилин у холодильник, щоб шари просочилися. Перед подачею на стіл прикрашаємо салат гілочками зелені (або на власний розсуд). Приємного для всіх апетиту!