Малосольні огірки з гірчицею

Домашні малосольні огірки з гірчицею – відмінний варіант використовувати багатий урожай овочів. Засолювати огірки цим способом краще у скляній банці.

Домашні малосольні огірки з гірчицею – відмінний варіант використовувати багатий урожай овочів. Пряні спеції, листя вишні, часник, солодкий перець і цибуля зроблять огірочки хрусткими, ароматними та смачними. Засолювати огірки цим способом краще у скляній банці. Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 л.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 600-700 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Солодкий болгарський перець: 20 г
  • Цибуля ріпчаста: 20 г
  • Кріп: 1 парасолька
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Гірчиця зернова: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ст. ложка з гіркою
  • Листя вишні: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 10 шт.
  • Коріандр (зерна): 1 ч. ложка
  • Вода: 0,5 л

Приготування

Щоб зробити малосольні огірки із гірчицею, підготуємо вказані інгредієнти. Огірки рекомендується на кілька годин замочити у холодній воді.

На дно чистої банки поміщаємо листя вишні та лаврушку. Додаємо нарізаний шматочками цибулю та часник, парасольку кропу.

Ретельно промиваємо огірочки. Зрізаємо кінчики. Заповнюємо щільно банку огірками.

До огірків додаємо перець, нарізаний невеликими смужками.

До інгредієнтів всипаємо гірчицю в зернах, коріандр та перець горошком.

Додаємо сіль.

Огірки в банці заливаємо обережно окропом. Прикриваємо банку кришкою. Залишаємо за кімнатної температури на добу. Через цей час банку переставляємо в холодильник ще на 2 доби.

Малосольні огірки з гірчицею вийшли смачними, хрусткими, пригощайтеся. Приємного перекушування!