Якщо ви зібралися пригостити домочадців м'ясною стравою, то пропоную супроводити подачу ситної страви соусом. Є безліч різноманітних соусів до м'яса, які легко приготувати самостійно. Ось покроковий рецепт гірчичного соусу на жовтках до м'яса, що чудово розкриває смак і свинини, і яловичини, і курки. Соус виходить пікантним, з ніжною консистенцією. Для приготування візьміть високу ємність, щоб було зручно збивати інгредієнти. Приступаємо.
Інгредієнти
- Жовток яєчний: 2 шт.
- Гірчиця: 1,5 ст. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Часник: 1-2 зубчики
- Мед: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для соусу. Мед має бути рідким. Якщо у вас він густий, то розтопіть його на водяній бані.
Насамперед жовтки відокремлюємо від білків. Перекладаємо жовтки у високу ємність.
До жовтків додаємо рідкий мед та гірчицю.
Очищаємо часникові зубчики та пропускаємо їх через спеціальний прес. Часникову масу переправляємо до решти інгредієнтів.
Міксером або електричним віночком збиваємо вміст протягом приблизно хвилини.
Продовжуючи працювати міксером, в масу, що вийшла, вливаємо тонким струмком оливкова олія.
У нас вийшов однорідний соус, його смак «коригуємо» сіллю та чорним меленим перчиком. Перемішуємо.
Пікантний гірчичний соус на жовтках готовий. Подаємо його на стіл разом із м'ясом. Смачного!