Солодкий соус для овочевого салату

Пропоную приготувати чудовий солодкий соус для овочевого салату. З ним ваша салатна страва набуде пікантного смаку, овочі розкриють свої смакові якості.

Любителям овочевих салатів рекомендую приготувати чудовий соус для заправки. З ним ваша салатна страва набуде пікантного смаку, овочі розкриють свої смакові якості. У соусі вдало поєднуються між собою олія оливи, мед, лимонний сік та спеції. Домашній солодкий соус для овочевого салату зазвичай готую в невеликій кількості, його можна також зберігати кілька днів в холодильнику. До речі, соусом можна заправити грецький салат.

Інгредієнти

  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Мед: 2 ч. ложки
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Часник: 1 зубчик
  • Суміш прованських трав: за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль морська: за смаком

Приготування

Візьмемо потрібні продукти за списком. Готувати соус краще у широкій мисці.

У миску вливаємо порцію олії. Додаємо в олію мед. Інгредієнти енергійно перемішуємо.

У склад, що вийшов, вливаємо сік лимона. Обов'язково видаляємо кісточки, якщо вони раптом потрапили до інгредієнтів. Знову перемішуємо.

У суміш, яка у нас вийшла, підсипаємо на смак морську сіль, кидаємо ароматні прованські трави та перець.

Компоненти соусу ретельно збиваємо за допомогою ложки.

Очищаємо часниковий зубок. Подрібнюємо його за допомогою спеціального пресу. Змішуємо вкотре інгредієнти до однорідної консистенції.

Домашній соус солодкий готовий, нарізаємо овочі. Заправляємо салат приготованим соусом. Приємного перекушування!