У багатьох сім'ях люблять суп, основним інгредієнтом якого є гречка – крупа корисна та необхідна для нашого організму. Існує багато варіантів приготування супу з гречаною крупою. Якщо немає часу на приготування супу з гречки з м'ясом, можна використовувати більш полегшений спосіб. Пропоную вам покроковий рецепт гречаного супу з фрикадельками, виготовленими з м'ясного фаршу.
Домашній гречаний суп із фрикадельками просто готується, а його смак подобається всім.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 250 г
- Крупа гречана: 100 г
- Картопля: 1-2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Помідори: 1-2 шт.
- Зелень свіжа: за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 1,5 л
Приготування
Для супу беремо потрібні продукти. Очищаємо цибулю, картоплю та моркву. У каструлю заливаємо необхідну кількість води, яку кип'ятимо. Воду одразу солимо.
Підготовлені картопляні плоди для гречаного супу подрібнюємо у формі брусків. Картопляну нарізку відправляємо в киплячу воду.
Гречку, яку рекомендується наперед перебрати, ретельно промиваємо під проточною водою. Крупу переправляємо в каструлю за картоплею.
На черзі – овочі. Морквину подрібнюємо теркою, а цибулю тонко нарізаємо шматочками.
У сковороду капаємо олію. Коли воно прогріється, завантажуємо в сковороду заготівлю із овочів. Починаємо пасерування.
Смак овочевої засмажки для супу урізноманітним помідором, який без шкірки натираємо або подрібнюємо блендером. Пасеруємо інгредієнти на сковороді до готовності.
Паралельно з підготовкою засмаження зробимо фрикадельки. Відщипуємо від розмороженого фаршу шматочки і катаємо їх у кульки.
Овочева заготівля, виготовлена на сковороді, вирушає в суп.
За овочами перекладаємо в суп наші фрикадельки, варимо приблизно 7-10 хвилин. Перчим до смаку.
Апетитний супчик з гречаною крупою та фрикадельками приготувався. Розливаємо його по тарілках і в кожну порцію кидаємо подрібнену свіжу зелень. Смачного!