Борщ з куркою та квасолею

Пропоную до обіду зварити смачний борщ із куркою та квасолею. Щоб борщ вийшов із насиченим кольором, буряк рекомендую відварити заздалегідь, розрізавши на половинки.

Пропоную на обід зварити смачний борщ, доповнивши основний склад продуктів червоною консервованою квасолею. Бульйон для борщу я приготувала з курки (можна взяти будь-які птахи). Щоб борщ із куркою та квасолею вийшов із насиченим кольором, буряк рекомендую відварити заздалегідь, розрізавши на половинки (30 хвилин після закипання).

Для бульйону курячі частини залити водою, довести до кипіння, зняти піну з поверхні та варити до готовності 35-40 хвилин. Куряче м'ясо з каструлі витягти і поставити остуджуватися. Бульйон, що вийшов, за смаком посолити.

Інгредієнти

  • Курка: 500 г
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Квасоля червона консервована: 100 г
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Зелень сушена: 1 ч. ложка
  • Вода: 2 л

Приготування

За списком візьмемо потрібні продукти. Варимо бульйон із курки. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. З капусти знімаємо верхні листи. Квасолю, відкидаємо на сито, промиваємо холодною водою, даємо стекти воді.

Нарізаємо картоплю у формі брусків. Викладаємо картоплю в курячий бульйон, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин.

Білокочанну капусту шаткуємо смужками. Додаємо капустяну нарізку в каструлю. Варимо разом із картоплею 15 хвилин.

Морквину натираємо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками. На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо заготівлю з овочів та пасеруємо, періодично перемішуючи, 5 хвилин. Додаємо томатну пасту та пару столових ложок бульйону. Гасимо овочі 3-4 хвилини.

Овочі зі сковороди перекладаємо у каструлю. Також додаємо подрібнене куряче м'ясо, яке вже охололо.

Слідом за овочами перекладаємо в каструлю консервовану квасолю. Перемішуємо. Варимо далі 5 хвилин.

Варений буряк натираємо крупно. Перекладаємо в каструлю. Відразу вливаємо яблучний оцет, щоб зберегти яскравий колір борщу. Варимо борщ ще 5 хвилин.

Наприкінці приготування готовий борщ пробуємо на смак. Перчимо на смак борщ, якщо потрібно, то досолюємо. Присмачуємо борщ сушеною зеленню, додаємо лавровий лист. Через 2 хвилини вимикаємо вогонь. Каструлю накриваємо кришкою. Готовому борщу з квасолею даємо настоятися 15 хвилин, а потім розливаємо в тарілки.

Апетитний борщ із квасолею та куркою готовий. Всім смачного!