Розсольник із солоними огірками

Сьогодні у нас у меню — розсольник із перлівкою та солоними огірками. Ця страва вважається однією з кулінарних варіацій приготування знаменитого кислого супу, що його варили на Русі досить давно — аж із XV століття!

Сьогодні у нас у меню — розсольник із перлівкою та солоними огірками. Ця страва вважається однією з кулінарних варіацій приготування знаменитого кислого супу, що його варили на Русі досить давно — аж із XV століття!

Основним інгредієнтом супу є перловка. Варто вказати на той факт, що ця крупа є дуже корисною для нашого організму, адже у своєму складі вона містить вітаміни та мінерали, які відповідають за «злагоджену» роботу травлення та зміцнюють наш імунітет.

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 2 л
  • Крупа перлова: 150 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Огірок солоний: 1-2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком (мелені)

Приготування

Для ситного розсольника на м'ясному бульйоні з перловкою та солоними огірками готуємо потрібні інгредієнти. Для бульйону можна взяти будь-яке м'ясо (у тому числі кістки), підійде і курка.

Для бульйону відварюємо м'ясо до повної готовності. Час варіння – індивідуально і залежить від сорту м'яса, що використовується, і його свіжості. М'ясо з каструлі витягаємо, бульйон приправляємо за смаком сіллю.

Заздалегідь приділяємо увагу і перловій крупі. Перловку у потрібній кількості перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою хоча б на 3 години. Потім крупу промиваємо та варимо протягом 40 хвилин в окремій каструльці.

Коли і бульйон і перлівка для розсольника будуть готові, продовжуємо готувати суп. Очищаємо картоплю, нарізаємо її кубиками або у формі брусочків. Відправляємо картопляну нарізку до м'ясного бульйону.

Подрібнюємо морквину та цибулю. Морквину можна натерти чи подрібнити соломкою. Цибулю шаткуємо дрібно шматочками. Подрібнені овочі відправляємо для смаження в сковороду, в якій прогріваємо олію.

Солоні огірочки нарізаємо кубиками.

Доповнюємо огірковою нарізкою овочі у сковороді. Томимо інгредієнти разом приблизно ще 5 або 7 хвилин.

Картопля вже практично готова. Відправляємо в каструлю засмажку з моркви, цибулі, солоних огірків. Перекладаємо відварену перловку. При необхідності інгредієнти приправляємо за смаком сіллю та меленими спеціями. Подрібнюємо м'ясо, що охололо, відправляємо його в суп. Варимо розсольник ще близько 10 хвилин.

Апетитний розсольник готовий! Розливаємо його по тарілках і подаємо гарячим до столу. Приємного для всіх апетиту!