Якщо сьогодні у вас в меню каша з улюбленої крупи чи макарони, то пропоную різноманітну основну страву смачним соусом із грибів. Я використовувала для приготування свіжі печериці, які доповнені сметаною, борошном, спеціями. Смачний грибний соус зі сметаною легко готувати, а виходить він апетитним та соковитим. Для реалізації рецепту знадобиться сковорода. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сметана: 125 мл
- Молоко: 50 мл
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. Печериці разом із ніжками промиваємо. Очищаємо цибулю від лушпиння. Сметана підійде будь-якої жирності.
Цибулю шаткуємо невеликими шматочками. У сковороді прогріваємо олію. Завантажуємо нарізку із цибулі. Обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, іноді перемішуючи.
Гриби подрібнюємо шматочками. Заготівлю з печериць переправляємо до цибулі, разом гасимо 10 хвилин.
Вміст на сковороді на смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Підсипаємо муку|борошно|, добре перемішуємо. Спільно мучимо інгредієнти кілька хвилин.
У гриби викладаємо порцію сметани. Інгредієнти інтенсивно перемішуємо.
До складу грибного соусу вливаємо молоко. Продовжуємо нудити ще протягом 5 хвилин.
Смачний соус із грибів зі сметаною приготовлений. Подаємо його разом із улюбленою кашею, макаронами. Частуйтесь!