Карасі в сметані в духовці

А чи не влаштувати нам рибний день? Давайте приготуємо карасів у сметані в духовці, які на виході виходять дуже смачними, соковитими, апетитними.

А чи не влаштувати нам рибний день? Якщо у вас є свіжий карасік, то пропоную приготувати з нього смачну страву. Карасей і смажать, і варять, і гасять, а в мене — простий варіант їхнього запікання. Давайте приготуємо карасів у сметані в духовці, які на виході виходять дуже смачними, соковитими, апетитними. Для рецепту потрібен мінімальний набір продуктів, зате сама рибна страва виходить «на славу»!

Інгредієнти

  • Карась: 2 шт.
  • Сметана: 150 г
  • Кріп: 1 ч. ложка (сушений)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Візьмемо потрібні продукти. Сметану дозволяється використовувати будь-які жирності. Для рецепту потрібно сушений кріп, його можна замінити сушеною петрушкою або взяти обидва види зелені.

Свіжі карасі очищаємо від луски. Потрошимо, видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині. Я запікатиму рибу цілком.

Приготуємо соус для запікання карасів. У невелику миску викладаємо сметану. Доповнюємо її сушеною зеленню. За смаком підсипаємо сіль та чорний перець. Добре перемішуємо.

Приготовленим сметанним соусом заповнюємо начинку почищених карасів (приблизно 2 ст. ложки).

Форму для запікання змащуємо олією. Карасі щедро покриваємо соусом зі сметани, що залишився. Поміщаємо карасі у форму.

Завантажуємо форму з карасями у розігріту до 190 градусів духовку. Рибу запікаємо 30-35 хвилин.

Апетитні карасі в сметані, запечені у духовці, готові. Частуйтесь на здоров'я!