Тушкована скумбрія з морквою та цибулею

Якщо ви плануєте влаштувати рибний день, то раджу приготувати тушковану скумбрію з морквою і цибулею.

Якщо ви плануєте влаштувати рибний день, то раджу приготувати скумбрію разом з овочами. Рибну тушку ми спочатку випотрошимо, наріжемо шматочками, а потім згасимо в каструлі разом з овочами. Страва виходить смачною та соковитою. Апетитна тушкована скумбрія з морквою та цибулею чудово поєднується при подачі з картопляним гарніром, кашами, макаронами.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Перець горошком: 5-6 шт.
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно

Приготування

Візьмемо інгредієнти за списком. Очищаємо морквину та цибулю. Готувати рибу будемо у відповідній каструлі.

Скумбрію для гасіння потрошимо, видаляємо хвіст, плавники. Рибку промиваємо. Нарізаємо скумбрію невеликими порційними шматочками.

Цибулю подрібнюємо у формі тонких напівкілець. Морквину натираємо. Краще використовувати тертку з великими осередками.

Підготуємо овочеву подушку для гасіння риби. На дно сковороди виливаємо олію. Викладаємо рівним шаром половину натертої моркви та половину цибульної нарізки.

На овочі поміщаємо шматочки скумбрії. Солимо їх, приправляємо спеціями. Не забуваємо додати лаврушку.

Закриваємо шматочки риби морквиною і цибулею, що залишилася. Заливаємо кип'яченою водою вміст майже повністю.

Каструлю ставимо на вогонь і накриваємо кришкою. Гасимо скумбрію з овочами 30 хвилин на малому вогні.

Смачна скумбрія, тушкована з овочами, готова. Частуйтесь на здоров'я!