Картопля по-сільськи у фользі

Картопляні часточки як смачний гарнір можна приготувати в духовці. Картопля по-сільському у фользі чудово доповнить страви з м'яса, овочів, грибів та риби.

Апетитні картопляні часточки як смачний гарнір можна приготувати в духовці з використанням фольги. Для рецепту найкраще взяти молоді бульби, у яких ніжна шкірка. Смачна картопля по-сільськи у фользі виходить м'якою всередині і з приємною скоринкою зовні. Такий картопляний гарнір чудово доповнить страви з м'яса, овочів, грибів та риби.

Інгредієнти

  • Картопля: 5-6 шт.
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: 3-4 тріски
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Зелень свіжа: за смаком

Приготування

Візьмемо потрібні спеції для запікання картоплі у духовці. Підготуємо форму та фольгу.

Ретельно під проточною водою промиваємо картоплю. Нарізаємо кожну бульбу на 4 або 6 часточок.

Картопляну нарізку посипаємо сіллю, чорним меленим перчиком та паприкою.

Слідом вливаємо в картоплю олію. Я використовувала соняшникову, підійде також оливкова олія.

Картопляні скибочки добре змішуємо зі спеціями та олією.

Відрізаємо шматок фольги. Він повинен повністю покрити форму і залишитися. Поміщаємо на фольгу картопляні часточки. Накриваємо фольгою, краї скріплюємо.

Завантажуємо форму з картоплею під фольгою у прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо у два етапи. Перші 40 хвилин тримаємо картоплю під фольгою. Потім фольгу прибираємо та запікаємо картоплю ще хвилин 10.

Смачну картоплю по-сільському подаємо до столу, посипавши зеленню. Всім ситного перекушування!