Апетитні картопляні часточки як смачний гарнір можна приготувати в духовці з використанням фольги. Для рецепту найкраще взяти молоді бульби, у яких ніжна шкірка. Смачна картопля по-сільськи у фользі виходить м'якою всередині і з приємною скоринкою зовні. Такий картопляний гарнір чудово доповнить страви з м'яса, овочів, грибів та риби.
Інгредієнти
- Картопля: 5-6 шт.
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: 3-4 тріски
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Зелень свіжа: за смаком
Приготування
Візьмемо потрібні спеції для запікання картоплі у духовці. Підготуємо форму та фольгу.
Ретельно під проточною водою промиваємо картоплю. Нарізаємо кожну бульбу на 4 або 6 часточок.
Картопляну нарізку посипаємо сіллю, чорним меленим перчиком та паприкою.
Слідом вливаємо в картоплю олію. Я використовувала соняшникову, підійде також оливкова олія.
Картопляні скибочки добре змішуємо зі спеціями та олією.
Відрізаємо шматок фольги. Він повинен повністю покрити форму і залишитися. Поміщаємо на фольгу картопляні часточки. Накриваємо фольгою, краї скріплюємо.
Завантажуємо форму з картоплею під фольгою у прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо у два етапи. Перші 40 хвилин тримаємо картоплю під фольгою. Потім фольгу прибираємо та запікаємо картоплю ще хвилин 10.
Смачну картоплю по-сільському подаємо до столу, посипавши зеленню. Всім ситного перекушування!